Een veel voorkomende taak in Excel is het invullen van dezelfde tekst of dezelfde formule in meerdere cellen. Er zijn meerdere manieren om dit te kunnen doen, waaronder uiteraard het kopiëren van de eerste cel en dit vervolgens te plakken in de andere cellen.

Er is een andere optie die veel minder bekend is, maar wel erg handig: Maak gebruik van CTRL-Enter. Dit werkt als volgt: Je selecteert de cellen waarin de waarde of formule moet komen te staan, je tikt de waarde of formule in en je sluit af met CTRL-Enter. Dit zorgt ervoor, dat de waarde of formule in alle geselecteerde cellen terecht komt. Bij een formule wordt zelfs rekening gehouden met de relatieve positie hiervan.

Dit werkt ook wanneer je meerdere selecties hebt. In het onderstaande voorbeeld zie je dat de cellen D2 t/m D6 geselecteerd zijn en daarbij (met behulp van de CTRL-toets) cel D9. Vervolgens vul je de gewenste formule in. Nadat je het =-teken hebt ingetikt kun je ook gewoon je muis gebruiken om de cellen die in de formule moeten komen te staan te selecteren. Wanneer je formule klaar is druk je dus niet op Enter, maar op CTRL-Enter. De cellen D2 t/m D6 én D9 bevatten nu allemaal dezelfde formule.

CTRL-Enter

U bent niet geautoriseerd om reacties te plaatsen.